Testimonials

“Ik heb inmiddels al verschillende patronen weten te doorbreken en nieuwe patronen aangeleerd”

“Ik volg al enkele jaren sessies bij Els. Soms intensiever, soms minder intensief. Maar ik weet haar steeds weer te vinden. Want wat ben ik blij dat ik Els ooit heb gevonden! Ik voel me veilig bij Els, ze geeft me inzichten op een diepere laag. Ze zorgt dat ik zelf tot besef kom. Het mooiste dat Els me hiermee gegeven heeft, is het inzicht dat ik er toe doe. Omdat ik het écht zelf zo voel. Niet omdat een ander het zegt.
In haar liefdevolle en doortastende sessies, waarin ze ruim de tijd voor me neemt, durf ik dieper af te zakken in mijzelf.
Els luistert, is zonder oordeel, moedigt aan, stelt wezenlijke vragen en laat me steeds weer voelen dat alles er mag zijn. Dat ik er mag zijn. Ze voelt goed aan welk thema of trigger er in mij speelt. Waardevol is de manier waarop ze me daarmee steeds dat motiveert om dieper te gaan en om op een andere manier te denken.
De sessies geven mij inzichten in mijn blokkades, patronen en angsten. Waar die vandaan komen en waarom ik ze in stand houd. Maar dus ook hoe ik ze kan ombuigen. Ik heb inmiddels al verschillende patronen weten te doorbreken en nieuwe patronen aangeleerd. Wat veel invloed heeft op mijn (manier van) leven. Het allermooiste is dat Els ervoor zorgt dat ik zelf de antwoorden heb. Haar manier van werken is erop gericht dat je in je eigen kracht komt te staan. Zelf weet wat je wilt en wie je bent. Zodat je daar niet iemand anders voor nodig hebt. De sessies hebben me al veel opgeleverd. Veel meer dan ik ooit had verwacht. Ik ben dan ook ontzettend blij met Els en gun iedereen haar liefdevolle, kundige hulp.”

S., 37 jaar

“… ik heb mijn eigen pad en eigen manier van emotionele verwerking verkend en ontdekt en daarin vrijheid en vertrouwen ervaren …”

“Els is een echte zegen voor mij en mijn leven geweest deze afgelopen jaren;
een echte (bege)-leider, een rotsvaste vuurtoren waardoor ik altijd mijn weg weer terug kon vinden en in de, toen nog, roerige en chaotische oceanen van mijn ingewikkelde belevingswereld veilig kon aanmeren om zo mijn intense ervaringen en ‘krankzinnige’ bevindingen te delen met iemand die mij volledig heeft leren, en durven, kennen en begrijpen, en onbevooroordeeld een luisterend oor biedt; 
een fijn-gevoelig en objectieve wijze die mij mijn eigen pad en manieren van (emotionele) verwerking laat verkennen en ontdekken en mij daarin volledig vrij laat en vertrouwen geeft; 
iemand die niet bezwijkt onder de chaos en turbulentie van het wilde ontwakingsproces die, hier in de welvarende landen, zo divers kan zijn als er zielen in het universum bestaan, dankzij de rijkelijke en uitgebreide kennis en ervaring op lichamelijke, emotionele, mentale, en spirituele domeinen.”  
Lees meer
J., 30 jaar

“Ik sta eindelijk in mijn kracht”

“Ik kwam bij Els omdat ik het moeilijk vond om te gaan met mijn hooggevoeligheid en ik had nooit verwacht om jaren later zo’n transformatie door te hebben gemaakt. We hebben contact gemaakt met diepe lagen in mij en trauma’s doorgewerkt. Daarbij heb ik me altijd veilig, gezien en gehoord gevoeld. Bij Els heb ik geleerd om weer te voelen, om te gaan met wat ik voel en het heeft me teruggebracht naar mezelf. Ik kwam binnen als een ineengedoken bangig meisje dat zichzelf kwijt was en ik ben nu als volwassen vrouw mijn eigen pad aan het ontdekken en bewandelen. Het leven gaat met vallen en opstaan, maar ik weet hoe ik mijn gevoelens aan kan kijken en om te vertrouwen op mijn intuïtie. Ik sta eindelijk in mijn kracht. Ik ben zo dankbaar voor de inzichten en begeleiding van Els en ik denk dat dat me mijn hele leven zal bijblijven.”
S., 40 jaar

“Ik begon steeds meer te begrijpen waarom ik nu doe wat ik doe”. 

“Ik ken Els van vroeger en dat deed mij de vraag stellen: wil en kun jij mij helpen? Haar antwoord daarop was: wij moeten elkaar na zoveel jaren weer opnieuw leren kennen. Ik had eerder met een therapeut gepraat maar niet zoals bij Els. Ik heb altijd de angst gehad om echt bij mezelf naar binnen te kijken, omdat ik bang was voor dat wat ik tegen zou komen en hoe zou ik daar dan mee om moeten gaan. Mijn jeugd was redelijk bewogen door keuzes die voor mij gemaakt werden en later ook door mezelf. Els zei tegen me dat ze me (figuurlijk) bij de hand zou nemen om me er door heen te begeleiden. Toen wist ik dat, als ik open en eerlijk ben ik er niet alleen voor zou staan. Ze liet me op een bepaalde manier zien en voelen wat een situatie van vroeger nu met me deed. Het was een openbaring voor mij om dat te voelen. Emoties kwamen los. Het naar binnen kijken bij mezelf was niet altijd even gemakkelijk. Door er met Els over te praten kon ik de dingen een plekje geven. Ik begon steeds meer te begrijpen waarom ik nu doe wat ik doe. Als ik nu terug denk aan de gesprekken met Els voelt dat nog steeds als een warme jas. Ik heb bij Els geen moment gehad dat ik dacht dat ik iets niet kon of wilde vertellen. Zij gaf mij een heel veilig gevoel.”
M., 60 jaar

” ……  ik heb mijzelf leren kennen. Hoe ik in elkaar steek, waarom ik doe wat ik doe en welke kanten van mijzelf ik goed heb ontwikkeld….”

          “Toen ik bij Els aanklopte had ik geen zicht op waar mijn leven naar toe ging. Ik had een man, twee kinderen, een huis, een baan, maar zag geen nut in mijn ‘zijn’ en wilde óf verdwijnen óf dat iemand mij simpelweg vertelde waarom ik besta. Els hielp mij met geen van beide.
          Het eerste wat zij deed was mijn échte vraag duiden, de vraag achter de vraag en we stopten pas met aanscherpen en verduidelijken toen we allebei tevreden waren. Alleen dat al was van enorme waarde. Ik werkte weer ergens naar toe, er was een richting in de chaos.
          Vervolgens zijn we met z’n tweeën de vraag van alle kanten gaan bekijken, uitpluizen en onderzoeken, door middel van visualisaties, vergelijkingen of een goed gesprek. Het middel altijd passend bij het moment en het onderwerp en altijd waren we pas klaar wanneer wij beiden tevreden waren.
          Nooit gaf Els het antwoord, dat moest ik zelf doen. Els begeleidde, vroeg door wanneer ik me er makkelijk van af wilde maken en legde waar nodig de principes uit waarmee ik op dat moment worstelde, zodat ik kon gaan begrijpen.
          Maar de antwoorden moest ik zelf geven, het proces (langzaam, snel, beëindiging) had ik in eigen hand. Dat was niet precies waar ik in eerste instantie op hoopte, maar wel precies wat ik nodig had. Want steeds zelf het antwoord kunnen bieden, zelf kunnen bepalen, maakte mij met iedere stap zelfverzekerder, sterker.
          Door de sessies met Els heb ik mijzelf leren kennen. Hoe ik in elkaar steek, waarom ik doe wat ik doe en welke kanten van mijzelf ik goed heb ontwikkeld en welke ik heb laten verslonzen.
          Weet ik door Els nu de reden van mijn bestaan? Nee, Els heeft mij iets veel beters en kostbaarder gegeven. Zij heeft mij mijzelf terug gegeven. En daar ben ik haar eeuwig dankbaar voor.”

I., 35 jaar