Stiefoudergespreksavonden

De rol van stiefouder is niet altijd gemakkelijk en brengt vaak lastige gevoelens en gecompliceerde situaties met zich mee. Het delen van je soms moeilijke ervaringen met het stiefouderschap, blijkt in je naaste omgeving soms lastig en geeft vaak niet de gewenste reactie. Bij mede-stiefouders kun je makkelijker je verhaal delen en zal je eerder begrip vinden. Het delen van je eigen stiefervaringen kan je herkenning, erkenning, inspiratie en nieuwe inzichten bieden.

Voor wie zijn de gespreksgroepen bedoeld?
Een gespreksgroep is een soort ‘denktank’. Je wisselt onder begeleiding ervaringen uit, doet inspiratie op aan de hand van de verhalen van anderen en je vindt steun in wat jou op dat moment bezig houdt. Je hoeft namelijk niet steeds zelf opnieuw het wiel uit te vinden als je met vragen of problemen zit.
De gespreksgroepen zijn voor iedereen die te maken hebben met een nieuw samengesteld gezin: dus voor moeders en stiefvaders, vaders en stiefmoeders, partners, alleenstaande moeders waarvan de ex-partner een nieuw gezin heeft en ook stiefopa’s en -oma’s.

Wat wordt er besproken?
Elke avond heeft een verschillende thema; bijvoorbeeld loyaliteitsconflicten, omgaan met je ex-partner, autoriteit, schuldgevoelens, het proces van stiefgezinsvorming etc. De onderwerpen worden in de groep zelf bepaald.

Wat levert een gespreksgroep je op?
– Ervaringen uitwisselen met andere (stief)ouders
– Inspiratie om weer oplossingen en andere mogelijkheden te ontdekken
– Herkenning en erkenning voor jouw situatie
– Oplossingen voor jouw specifieke vragen

Wanneer?
De stiefoudergespreksavonden vinden plaats iedere derde dinsdag van de maand van 19.30 – 21.30 uur.
(Niet in de maanden juli en augustus).
Voor actuele data: zie agenda.

Locatie
De locatie voor stiefoudergespreksavonden is het praktijkadres van Innerlijk Beeld:
Insulindestraat 279 A, 3038 JT Rotterdam.

Deelname
Er wordt gewerkt met een serie van 5 gespreksgroepavonden, zodat je wel diepgang in de gesprekken met elkaar opbouwt zonder dat je je voor langere tijd hoeft vast te leggen. Je haalt het meeste uit de avonden wanneer je zo vaak als mogelijk mee kunt doen. Het meedoen aan meer dan één serie van 5 bijeenkomsten is ook mogelijk.
Aantal deelnemers: 4 tot 7.

Kosten en aanmelding
€ 62,50 euro voor 5 bijeenkomsten, te verdelen over 1 jaar.
Betaling is tevens je aanmelding.
Aanmelden stiefoudergspreksgroep.

Contact
Bel: 06-23236321 of neem contact op met gebruik van het contactformulier.