Innerlijke reis met plantmedicijn

“Je hoeft niets meer te doen of bij te leren, je bent zélf het Meesterwerk”

In sommige gevallen kan een individuele sessie met (plant-)medicijn ondersteunend zijn aan je proces. Plantmedicijn vergemakkelijkt een reis naar je onderbewuste, waar onverwerkte trauma’s en ook onze talenten liggen opgeslagen.

Een innerlijke reis, ondersteund door een plantmedicijn wordt een ceremonie genoemd. De plant waarvan het medicijn wordt gemaakt noemen we een ‘heilige plant’. ‘Heilig’, omdat het medicijn in staat stelt naar het onderbewuste te reizen en door de sluiers heen in contact te komen met je bron of je Hoger Zelf. Het plantmedicijn brengt je in de gelegenheid om bewustzijn te krijgen over datgene wat (nog) tussen jou en je bron in staat. Wanneer je tijdens je reis onverwerkt trauma tegenkomt, kan het doorleefd worden en geïntegreerd. Hoe meer we de gevolgen van trauma of onverwerkte gebeurtenissen opruimen, hoe dichter we met onze bron of Hoger Zelf in contact komen te staan. En hoe dichter we bij ons Hoger Zelf of onze bron komen, hoe meer we als vanzelf samenvallen met onze gaves en talenten. Je talent en gaves leven is dus niet iets waarvoor je hoeft te leren. De uitnodiging is enkel en alleen om zoveel mogelijk jezelf te worden en te doen wat bij je hoort. Alleen dát geeft diepe levensvervulling.


Innerlijke reis praktisch

Het maken van een innerlijke reis kun je je ongeveer als volgt voorstellen:
Jij en ik bevinden ons in een therapeutische setting in een fijn huis midden in de natuur. Ik ben en blijf zolang als je reis duurt aanwezig. Je bent welkom om gedurende je reis van alles te vragen of te vertellen. Tegelijkertijd kun je een opname maken om na afloop jezelf terug te horen.

Nadat we een gesprek hebben gehad over je intentie, of doel van de ceremonie, krijg je het plantmedicijn. Misschien wil je een gebeurtenis uit het verleden verwerken. Uit ervaring weet ik dat je erop kunt vertrouwen dat het medicijn je brengt naar datgene wat op dit moment in je leven helderheid vraagt. 

Na ongeveer een half uur tot een uur gaat je linker hersenhelft een minder dominante rol spelen. Dit merk je doordat het mentale deel van je denken voor een deel stopt. Overtuigingen en oordelen worden minder waardoor je jezelf kunt ontmoeten in wie je in wezen bent. Tegelijkertijd voel je je ontspannen wat je helpt de angst voor het onbekende te laten verdwijnen. 

Gedurende je reis blijf je je bewust van jezelf en van mijn aanwezigheid. Inzichten ontstaan en verbanden worden gelegd. Je komt in een geopende en heldere staat van bewustzijn. Veel mensen krijgen contact met hun Hogere Zelf. Laat je verrassen. Alles komt goed. Alles is al goed. 

Tijdens deze ceremonies word je heel scherp in je waarneming. Je komt in contact te staan met jouw waarheid en met hoe je volgende stappen in je leven kunnen zijn. Je ontmoet je zelf in de puurste vorm. Je inzichten zijn diepgaand en helend tegelijk.

De ceremonie duurt ongeveer vier tot vijf uur. Je merkt vanzelf dat de werking van het medicijn gaat afnemen. Je krijgt thee en soep en wanneer je je weer bent ‘geland’ kom je helemaal weer tot jezelf in je slaapvertrek. De volgende dag mag je pas weer deelnemen aan het verkeer.