Over mij – Els Maasson

Samen met drie oudere broers ben ik als jongste en enig meisje geboren (1967) en opgegroeid in een disfunctioneel gezin. Mijn ouders hadden moeite om vanuit hun gevoel met hun kinderen om te gaan en – waar ik pas veel later in mijn leven achter kwam – droegen een generaties lang familiegeheim met zich mee. 

Als gevoelig kind heb ik mij – om te kunnen overleven – al heel vroeg afgesloten van mijn gevoel. Ik dissocieerde en leerde me aan te passen aan mijn omgeving om goedkeuring te verkrijgen en om erbij te horen. Ik raakte mezelf kwijt.

In mijn volwassen leven dacht ik met hard werken gelukkig te worden. Tegelijkertijd volgde ik veel trainingen die bijdroegen aan mijn persoonlijke ontwikkeling, omdat ik op zoek was naar iets waarvan ik nog niet wist wat. Gedurende die jaren van zoeken kreeg ik in de gaten dat ik hooggevoelig ben. En nog weer later dat ik gevoelig ben voor energie en ermee kan healen. Maar voordat ik deze gaven kon inzetten, had ik eerst diep trauma aan te kijken en op te ruimen met als wonderbaarlijke opbrengst dat ik opnieuw in contact en verbinding kwam met mijn lichaam. Stukje bij beetje kwam ik er achter wie ik ben en dat ik kon afpellen en achterlaten wat ik niet ben om uiteindelijk thuis te komen bij mezelf. Daar waar ik weer contact maakte met mezelf en met mijn lichaam kwamen mijn gaven en talenten tot leven en leerde ik ermee werken wat veel verdieping en blijdschap gaf.

Door levensomstandigheden ben ik uitgedaagd, sterker en tegelijkertijd gevoeliger geworden”

Mijn levensgeschiedenis maakt dat wat ik heb geleerd, kan inzetten om ook jou de blijdschap over de ontdekking van je gave te laten beleven. Dat ik, door mijn handen op jouw lichaam te leggen, je weer in contact kan brengen met je lichaamsbewustzijn en daarmee het zelfhelend vermogen van je lichaam kan activeren. Dat ik door het zien van essenties, jouw gave of talent kan herkennen en benoemen. Dat ik door mijn gevoeligheid voor energie kan waarnemen welke imprint een traumatische gebeurtenis heeft achtergelaten in jouw energiepatroon

Ik ben mezelf verder gaan verdiepen in het gedachtengoed van Carl Gustave Jung, energetisch werk, lichaamswerk, systemisch werk en therapeutisch werken met behulp van plantmedicijn. En heb mij gespecialiseerd in hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, narcisme en psychopathie.

Wat jou ontroert, wat jou bezielt, wat jou in beweging brengt en wat jouw talent en gave is, heeft mijn interesse. Ik word blij als ik jou kan aanspreken op de kwaliteit die je zélf bent. Dat je daardoor in beweging komt en dichter met jezelf in contact kan komen. Dat je gaat ervaren dat je mag zijn wie je ten diepste bent en welke talenten daar een uitdrukking van zijn. Dat dát vreugde brengt en dat dát zin geeft aan je leven. Dat in verbinding zijn met jezelf en met je gave het mogelijk maakt om in verbinding te staan met je eigen bron en dat die verbinding ongekende vreugde geeft. Dat is wat ik jou ook gun en wat ik graag met jou wil delen.

‘Van trauma naar gave, van trauma naar talent’ is puur uit mijn persoonlijke ervaring en levensgeschiedenis is geboren. Mijn missie en plezier is om jou ook de vervulling van het contact met je gaven en talenten te laten ervaren. Je bent van harte welkom.