Analytische therapie

Analytische therapie is een vorm van psychotherapie. Het heeft als doel de oorzaak van een klacht of klachten op te heffen, waardoor in het dagelijks functioneren weer evenwicht ontstaat.

De therapie werkt direct in op de onbewuste lagen van de psyche en is hierdoor zeer effectief. Deze therapievorm beschouwt psychische klachten en levensproblemen als gevolg van dieper gelegen, onbewuste conflicten in de psyche. De therapie is gericht op de onbewuste oorzaak en spreekt tegelijkertijd het zelfhelend vermogen van de psyche aan. Samen met de therapeut onderzoek je je belevingswereld.

Lees meer over analytische therapie.

Methoden
Analytische therapie maakt gebruik van verschillende therapeutische technieken, zoals:

•             gesprekstherapie,
•             droomanalyse,
•             tekentherapie,
•             actieve imaginatie,
•             voice dialogue,
•             opstellingwerk,
•             regressie- of hypnotherapie.

Bij de laatste vorm van therapie worden lichte vormen van hypnose of trance gebruikt om terug te gaan naar de oorsprong van de psychische verwonding.

Duur analytische therapie
De therapie werkt het meest effectief bij een regelmaat van één sessie in de week of twee weken van één á anderhalf uur per keer. De sessies vinden plaats in de praktijk van Innerlijk Beeld.

De duur van therapeutische traject bepaal je samen met de therapeut en varieert van een paar gesprekken tot een langere periode. Tevens is de duur afhankelijk van het individu en het thema dat wordt ingebracht.

Een zelfverwezenlijkingsproces kan met behulp van analytische therapie leiden tot de symbolische geboorte van de eigen innerlijke individualiteit. Hierbij wordt, net als bij het geven van fysieke geboorte, globaal uitgegaan van een periode van minimaal negen maanden.

Werking
Uit onderzoek is naar voren gekomen dat het dieptepsychologische traject op lange termijn blijft doorwerken zelfs na het beëindigen van de therapeutische sessies. Dit in tegenstellingen tot gedragsmatige en cognitieve therapieën.

Afspraak maken
Bel +31(0)6-23236321 of neem contact op via het contactformulier. Ook bent u bij Innerlijk Beeld welkom voor therapie online.